Rural House Extension 2017

PINE TREE WAY

The brief was to design a single-storey extension that utilised the natural daylight from the south facing elevation. The clients requested an open-plan living area to provide additional floor space for their growing family whilst adding value to the property.

The extension relates to the existing house by keeping the same vernacular form and details of the existing roof. The untreated timber Siberian larch cladding relates back to the surrounding forest and nestles well into the surrounding context. A particular design feature was the inclusion of a  large extruded zinc clad box housing a window seat that projects into the garden creating a relaxing reading area with views of the surrounding woodlands.

Involvement: 

-Sketch design

-Planning permission

-Building Warrant

-Tender

-Contract admin

-Completion 

Location: Aberdeenshire

 

Photography: Neil Gordon

Testimonial: "We are grateful to Tinto Architecture for bringing an imaginative and creative approach to the design of our extension, which has really made the most of our house.  They were responsive and proactive throughout the design, planning and build processes, and worked really well with our builders.  We are delighted with the end result, and would definitely recommend Tinto to anyone thinking of extending their home."

-Private client May 2017

©2020 by Adam Kelly